NihadinaKuhinja

Livaca sa tikvicama

NihadinaKuhinja

Livaca sa tikvicama

Sastojci:

jaja: 4

tikvice: 2

masnog-suhog sira: 100 gr.

kisele pavlake: 4 kasike

madog sira: 4 kasike

kefira ili rijetkog jogurta-kiselog mlijeka: 100 ml.

vode: 200 ml.

ulja ( jasam koristia maslinovo ): 100 ml.

kukuruznog brasna: 300 gr.

bijelog brasna: 4 kasike

prasak za pecivo Vispak-Laganini: 1

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Priprema:

Izmutite jaja pa im dodajte tikvice sijecene na kockice.

Dodajte oba sira,pavlaku,jogurt,ulje i vodupa promijesajte.

Dodajte so,biber i Tajna zacin -dodatak jelima pa ponovo promijesajte.

Dodajte oba brasna i prasak za pecivo Vispak-Laganini pa izmutite viljuskom ili kasikom.

tepsiju naujite malo vise i zagrijte.

Smijesu istresite u zagrijanu tepsiju pa stavite da se pece na 200 C dok livaca ne dobije finu bojicu to jest dok ne bude pecena.

Gotovu ivacu isjecite na kocke,zalite sa malo vrhnja za kuhanje pa namazite pavlakom.

Servirajte uz casu jogurta i uziivajte 

Sastojci:

jaja: 4

tikvice: 2

masnog-suhog sira: 100 gr.

kisele pavlake: 4 kasike

madog sira: 4 kasike

kefira ili rijetkog jogurta-kiselog mlijeka: 100 ml.

vode: 200 ml.

ulja ( jasam koristia maslinovo ): 100 ml.

kukuruznog brasna: 300 gr.

bijelog brasna: 4 kasike

prasak za pecivo Vispak-Laganini: 1

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.