Livaca sa tikvicama
Livaca sa tikvicama
Sastojci:
jaja: 4
tikvice: 2
masnog-suhog sira: 100 gr.
kisele pavlake: 4 kasike
madog sira: 4 kasike
kefira ili rijetkog jogurta-kiselog mlijeka: 100 ml.
vode: 200 ml.
ulja ( jasam koristia maslinovo ): 100 ml.
kukuruznog brasna: 300 gr.
bijelog brasna: 4 kasike
prasak za pecivo Vispak-Laganini: 1
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
Priprema:
Izmutite jaja pa im dodajte tikvice sijecene na kockice.
Dodajte oba sira,pavlaku,jogurt,ulje i vodupa promijesajte.
Dodajte so,biber i Tajna zacin -dodatak jelima pa ponovo promijesajte.
Dodajte oba brasna i prasak za pecivo Vispak-Laganini pa izmutite viljuskom ili kasikom.
tepsiju naujite malo vise i zagrijte.
Smijesu istresite u zagrijanu tepsiju pa stavite da se pece na 200 C dok livaca ne dobije finu bojicu to jest dok ne bude pecena.
Gotovu ivacu isjecite na kocke,zalite sa malo vrhnja za kuhanje pa namazite pavlakom.
Servirajte uz casu jogurta i uziivajte
Sastojci:
jaja: 4
tikvice: 2
masnog-suhog sira: 100 gr.
kisele pavlake: 4 kasike
madog sira: 4 kasike
kefira ili rijetkog jogurta-kiselog mlijeka: 100 ml.
vode: 200 ml.
ulja ( jasam koristia maslinovo ): 100 ml.
kukuruznog brasna: 300 gr.
bijelog brasna: 4 kasike
prasak za pecivo Vispak-Laganini: 1
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: malo