Amiraa

Ljutenica

Amiraa

Ljutenica

Sastojci:

Crvene paprike : 2 kg

Ljute papričice : 2 komada

Bijeli luk: 4 čehna

Ocat-sirće: 100 ml

Ulje: 50 ml

Šećer: 50 gr

So: 30 gr

Priprema:

Paprike ispeći u rerni ili na žaru.
Pečene paprike staviti u posudu sa poklopcem i ostaviti da se hladi. Hladne paprike oguliti, očistiti i isjeći na trakice. Dodati sitno sjeckani bijeli luk i ljute papričice.
Ocat, ulje, šećer i so kuhati pa dodati paprike i kuhati zajedno 15 minuta. Vrelo pakovati u vrele tegle, zatvoriti i zamotati u krpu.
Po želji staviti biber u zrnu, perušun.
Iiii da od ove mjere se dobije jedna tegla srednje veličine i jedna manja.

Sastojci:

Crvene paprike : 2 kg

Ljute papričice : 2 komada

Bijeli luk: 4 čehna

Ocat-sirće: 100 ml

Ulje: 50 ml

Šećer: 50 gr

So: 30 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.