AminaHasanovic

Buredžici

Tajna

AminaHasanovic

Buredžici

Tajna

Sastojci:

Mljeveno meso: 600 g

Tajna začin za burek: 2 kašike

Tajna mješavina začina: 1/2 kašike

Crveni luk: 1 kom

Bijeli luk: 1 kom

Maslac: 100 g

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Voda: 200 ml

Dodatni začini: po želji

Priprema:

                                                                  Buredžici

   Za fil staviti 600 g mljevenog crvenog mesa, 2 kašike Tajna začina za burek, 1 veću glavicu izblendanog crvenog luka, 1 kašiku mlake vode, 1 kašiku ulja te malo bibera, soli i Tajna mješavine začina.
Pripremiti  jufku kao za svaku drugu pitu te razviti je što tanje. Izrezati je na dijelove od 20 cm. 
Na svaki dio ravnomjerno nanijeti fil sa mesom te ga polahko zgužvati rukama i staviti u tepsiju u kojoj ćete peći. Redati u tepsiju jednu uz drugo svaki dio. Peći oko 40 minuta na 220 stepeni.
Kad se ispeće zaliti sa malo vruće vode i vratiti u rernu. Izvaditi pitu i preliti je sa 100 g uprženog maslaca te  200 ml vrhnja za kuhanje ili pavlake.
Po želji, na kraju možete dodati malo bijelog luka sitno izrezanog.

Prijatno!

Sastojci:

Mljeveno meso: 600 g

Tajna začin za burek: 2 kašike

Tajna mješavina začina: 1/2 kašike

Crveni luk: 1 kom

Bijeli luk: 1 kom

Maslac: 100 g

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Voda: 200 ml

Dodatni začini: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.