Buredžici
Tajna
Buredžici
Tajna
Sastojci:
Mljeveno meso: 600 g
Tajna začin za burek: 2 kašike
Tajna mješavina začina: 1/2 kašike
Crveni luk: 1 kom
Bijeli luk: 1 kom
Maslac: 100 g
Vrhnje za kuhanje: 200 ml
Voda: 200 ml
Dodatni začini: po želji
Priprema:
Buredžici
Za fil staviti 600 g mljevenog crvenog mesa, 2 kašike Tajna začina za burek, 1 veću glavicu izblendanog crvenog luka, 1 kašiku mlake vode, 1 kašiku ulja te malo bibera, soli i Tajna mješavine začina.
Pripremiti jufku kao za svaku drugu pitu te razviti je što tanje. Izrezati je na dijelove od 20 cm.
Na svaki dio ravnomjerno nanijeti fil sa mesom te ga polahko zgužvati rukama i staviti u tepsiju u kojoj ćete peći. Redati u tepsiju jednu uz drugo svaki dio. Peći oko 40 minuta na 220 stepeni.
Kad se ispeće zaliti sa malo vruće vode i vratiti u rernu. Izvaditi pitu i preliti je sa 100 g uprženog maslaca te 200 ml vrhnja za kuhanje ili pavlake.
Po želji, na kraju možete dodati malo bijelog luka sitno izrezanog.
Prijatno!
Sastojci:
Mljeveno meso: 600 g
Tajna začin za burek: 2 kašike
Tajna mješavina začina: 1/2 kašike
Crveni luk: 1 kom
Bijeli luk: 1 kom
Maslac: 100 g
Vrhnje za kuhanje: 200 ml
Voda: 200 ml
Dodatni začini: po želji