NihadinaKuhinja

Pita sa tikvom-Tikvenjaca

NihadinaKuhinja

Pita sa tikvom-Tikvenjaca

Sastojci:

Tijesto: ;

crnog brasna-psenicnog: 500 gr.

bijelog brasna: 100 gr.

soli: malo

ulja: 2 kasike

mlake vode: po potrebi

Fil: ;

tikvice ( kolicina po vasoj zelji ): mlade

luka: 1 glavica

ulja: malo

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatakjelima: malo

pavlaka: kisela

vode: malo

Priprema:

Zamjesit tijesto,fino oblikovat u loptu ,namazat uljom i pustit da tijesto malo odmori.

Tikvice ogulit i isjec na kockice.

Luk isjec na kockice i dodat tikvicama.

Dodat so ,biber i Tajna zacin - dodatak jelima pa izmjesajte

U odvojenoj posudici izmutite pavlaku sa malo vode (da razrijedite pavlaku).

Pavlaci dodajte ulje i sve to promjesajte.

Razvit jufku,pospite tikvicom i poprscite pripremljenom pavlakom.

Motajte u manje zvrkove ili ovako kao ja a mozete i slaganu pravit.

Poprscite pitu sa malo ulja i pecite na 200 C dok ne dobije finu bojicu to jest dok ne bude gotova.

Gotovu pitu poprskat mlakom vodom,(moze i vrhnjem za kuhanje izbockat nozom pa prekrit foliom I vratit u pec na par minuta .

Sastojci:

Tijesto: ;

crnog brasna-psenicnog: 500 gr.

bijelog brasna: 100 gr.

soli: malo

ulja: 2 kasike

mlake vode: po potrebi

Fil: ;

tikvice ( kolicina po vasoj zelji ): mlade

luka: 1 glavica

ulja: malo

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatakjelima: malo

pavlaka: kisela

vode: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.