NihadinaKuhinja

Krompirusa

NihadinaKuhinja

Krompirusa

Sastojci:

Jufka: ;

brasna: 500 gr.

soli: malo

ulja: 2 kasike

mlake vode: po potrebi

Fil: ;

krompira: oko 1 kg.

luka: 1 glavica

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

ulja: malo

pavlaka: kisela

vode ili vrhnja za kuhanje za razrijedit pavlaku: malo

Priprema:

U posudu stavite brasno,dodajte so i ulje pa dodajite mlaku vodu dok se sve fino ne umijesi.

Tijesto istresite na pobrasnjenu povrsinu,primjesite,oblikujte u loptu pa zamotajte u vrecicu da tijesto odmori.

Krompir isjecite na kocke ili rendajte pa mu dodajte zacine ( so,biber i Tajna zacin dodatak jelima )

Dodajte sitno sijeckan luk i promijesajte.

U odvojenoj posudi izmutite kiselu pavlaku sa vodom ili vrhnjem za kuhanje da se razrijedi.

Pavlaci dodajte ulje i promijesajte.

Razvite jufku sto tanje to bolje,

Posipajte kropmirom pa smijesom od pavlake i motajte ovako kao na slici ili na manje zvrkove a mozete i polaganu pitu.

Pecite na 200 C dok pita ne dobije finu boju to jest dok ne bude pecena.

Gotovu pitu poprscite mlakom vodom,prekrite folijom i vratite u pec da se malo upari i omeksa.

Servirajte uz salatu po vasoj zelji ili uz casu jogurta.

Sastojci:

Jufka: ;

brasna: 500 gr.

soli: malo

ulja: 2 kasike

mlake vode: po potrebi

Fil: ;

krompira: oko 1 kg.

luka: 1 glavica

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

ulja: malo

pavlaka: kisela

vode ili vrhnja za kuhanje za razrijedit pavlaku: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.