Amiraa

Musaka sa piletinom

Amiraa

Musaka sa piletinom

Sastojci:

Krompir : 1 kg

Pileći file : 500 gr

Luk: 1 glavica

Ulje: 3 kašike

Tajna dodatak jelima sa povrćem : 2 kašike

Paprika začin Vispak : 1 kašika

Biber: 1 kašikica

Prezla: 4 kašike

Začin za piletinu Tajna : 1 kašikica

Jaja: 3 komada

Priprema:

Krompir oguliti i isjeći na kriške.
Dodati kašiku ulja, začine i prezlu i dobro izmiješati. Piletinu isjeći na trakice i luk usitniti, dodati začin za piletinu. Tepsiju premazati uljem i redati krompir pa piletinu i završiti sa redom krompira.
Peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni 40 minuta.
Umutiti jaja i preliti preko i vratiti na pečenje još 10 minuta.

Prijatno! ❤️

Sastojci:

Krompir : 1 kg

Pileći file : 500 gr

Luk: 1 glavica

Ulje: 3 kašike

Tajna dodatak jelima sa povrćem : 2 kašike

Paprika začin Vispak : 1 kašika

Biber: 1 kašikica

Prezla: 4 kašike

Začin za piletinu Tajna : 1 kašikica

Jaja: 3 komada

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.