Musaka sa piletinom
Musaka sa piletinom
Sastojci:
Krompir : 1 kg
Pileći file : 500 gr
Luk: 1 glavica
Ulje: 3 kašike
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 2 kašike
Paprika začin Vispak : 1 kašika
Biber: 1 kašikica
Prezla: 4 kašike
Začin za piletinu Tajna : 1 kašikica
Jaja: 3 komada
Priprema:
Krompir oguliti i isjeći na kriške.
Dodati kašiku ulja, začine i prezlu i dobro izmiješati. Piletinu isjeći na trakice i luk usitniti, dodati začin za piletinu. Tepsiju premazati uljem i redati krompir pa piletinu i završiti sa redom krompira.
Peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni 40 minuta.
Umutiti jaja i preliti preko i vratiti na pečenje još 10 minuta.
Prijatno! ❤️
Sastojci:
Krompir : 1 kg
Pileći file : 500 gr
Luk: 1 glavica
Ulje: 3 kašike
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 2 kašike
Paprika začin Vispak : 1 kašika
Biber: 1 kašikica
Prezla: 4 kašike
Začin za piletinu Tajna : 1 kašikica
Jaja: 3 komada