Kulaci
Kulaci
Sastojci:
Jaje : 1 kom
Voda : 100 ml
So: 1 kašičica
Brašno : Po potrebi
Juneće mljeveno meso : 300 gr
Crveni luk : 1 glavica
Bijeli luk : 3 cehna
Tajna začin : 1 kasika
Jogurt : 1/2 l
Vrhnje za kuhanje : 200 ml
Maslac : 50 gr
Priprema:
Od jajeta, soli, vode i brašna zamijesiti tvrdo tijesto.
Pripremiti punjenje, sitno isjeći crveni i bijeli luk, pomiješati sa mesom i kasikom Tajna začina.
Tijesto razviti tanko i isjeći ga na kockice jednake širine na svaku staviti meso i preklapati ih.
U šerpu staviti 1 litar vode da prokuha i u kljucalu vodu stavljati kulake da se kuhaju. Kuhati ih desetak minuta.
U tavu staviti maslac da se istopi pa kratko proprziti kulake koje smo izvadili iz vode.
Kada se ispeku svi kulaci, u posebnu tepsiju istresti jogurt i vrhnje i sve izmiješati. Dodati bijelog luka i uživati!!
Prijatno!!
Sastojci:
Jaje : 1 kom
Voda : 100 ml
So: 1 kašičica
Brašno : Po potrebi
Juneće mljeveno meso : 300 gr
Crveni luk : 1 glavica
Bijeli luk : 3 cehna
Tajna začin : 1 kasika
Jogurt : 1/2 l
Vrhnje za kuhanje : 200 ml
Maslac : 50 gr