AminaHasanovic
Klasični slatki palačinci
Laganini i Chocomilk
AminaHasanovic
Klasični slatki palačinci
Laganini i Chocomilk
Sastojci:
Jaja: 3 kom
Mlijeko: 500 ml
Ulje: 100 ml
Brašno: 15 kašika
Šećer: 1 kašikica
Laganini plag pjena: 1 kom
Chocomilk krem namaz: 100 g
Priprema:
Klasični slatki palačinci
Potrebno je: 3 jaja, 500 ml mlijeka, 100 ml ulja,15 kašika brašna, kašikica šećera te dodatci po vašoj želji.
Umutiti 3 jaja posebno da budu blago pjenasta. Zatim dodati šećer, mlijeko i postepeno dodavati brašno konstantno miješajući. Sve sastojke je potrebno sve dobro izmiješati kako biste dobili glatku homogenu smjesu bez grudvica. U tavi zagrijati 2-3 kapljice ulja za prvu palačinku, za naredna pečenja nije potrebno dodavati ulje.
Potrebno je: 3 jaja, 500 ml mlijeka, 100 ml ulja,15 kašika brašna, kašikica šećera te dodatci po vašoj želji.
Umutiti 3 jaja posebno da budu blago pjenasta. Zatim dodati šećer, mlijeko i postepeno dodavati brašno konstantno miješajući. Sve sastojke je potrebno sve dobro izmiješati kako biste dobili glatku homogenu smjesu bez grudvica. U tavi zagrijati 2-3 kapljice ulja za prvu palačinku, za naredna pečenja nije potrebno dodavati ulje.
Palačinke punite po Vašoj želji. Ja sam svaki komad premazala Vispak chocomilk krem namaz.
Zatim sam umutila 1 Laganini šlag pjenu kao dodatak uz palačinke. Na kraju poredala sam malo banane koja se odlično uklapa uz slatke kombinacije.
Prijatno!
Zatim sam umutila 1 Laganini šlag pjenu kao dodatak uz palačinke. Na kraju poredala sam malo banane koja se odlično uklapa uz slatke kombinacije.
Prijatno!
Sastojci:
Jaja: 3 kom
Mlijeko: 500 ml
Ulje: 100 ml
Brašno: 15 kašika
Šećer: 1 kašikica
Laganini plag pjena: 1 kom
Chocomilk krem namaz: 100 g