AminaHasanovic

Rolat sa ajvarom

Laganini

AminaHasanovic

Rolat sa ajvarom

Laganini

Sastojci:

Jaja: 4 kom

Jogurt: 200 ml

Brašno: 5 kašika

Krem sir: 250 g

Laganini prašak za pecivo: 1/2 kom

Pavlaka: 100 ml

So: 1 kašikica

Dodatci: po želji

Priprema:

                                                                  Rolat sa ajvarom

Za pripremu jednog rolata potrebno je: 4 jaja, 200 ml jogurta, 5 kašika brašna, malo soli, 3 kašike ajvara, 250 g krem sira, 100 ml pavlake,1/2 laganini praška za pecivo. Po želji ostali dodatci za fil.
Razdvojiti žumance i bjelance. Bjelancad umutiti sa malo soli u čvrst snijeg pa dodavat žumance po žumance i mutiti mikserom. Dodati jogurt i malo soli te mutiti dok se ne sjedini smjesa. Zatim u smjesu dodamo 3 kašike ajvara, 5 većih kašika brašna i pola praška za pecivo. Sve dobro izmiješati i izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 200 stepeni 15-tak minuta.
Za fil izmješamo 250 g krem sira i 100 ml pavlake. Dodatno moćete staviti salamu, suđuk ili nešto od povrća. Kad se kora ispeće ostavite par minuta da ohladi. Zatim je premažite filom te polahko urolajte. 
Po želji cijeli rolat okolo možete premazati pavlakom ili viškom fila.
Rezati komade debljine 1.5-2 cm te servirati.

Prijatno!

Sastojci:

Jaja: 4 kom

Jogurt: 200 ml

Brašno: 5 kašika

Krem sir: 250 g

Laganini prašak za pecivo: 1/2 kom

Pavlaka: 100 ml

So: 1 kašikica

Dodatci: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.