PUNJENE PAPRIKE
Crvene paprike marinirane u bijelom luku uz dodatak Tajna začina
PUNJENE PAPRIKE
Crvene paprike marinirane u bijelom luku uz dodatak Tajna začina
Sastojci:
Crvene paprike veće: 3 kom
Mljeveno meso: 400 gr
Mrka: 1 kom
Paprika crvena ili žuta manja: 2 kom
Tikvica: 1 kom
Patlidžan manji: 1 kom
Voda: 100 ml
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za punjene paprike: 1 kašika
Sol: 1 kašikica
Cherry paradajz: 50 gr
Priprema:
Paprike rezati na polovine i ostaviti 20 minuta u marinadi od maslinovog ulja, bijelog luka i Tajna začina. Mljeveno meso sjediniti sa na kockice sječenom mrkvom, paprikom, tikvicom i patlidžanom i dodati kašiku Tajna začina za dodatak jelima, kašiku Tajna začina za punjene paprike, sol i malo vode da se sve poveže. Paprike puniti i peći u zagrijanoj rerni na 200° 20 minuta. Dekorisati cherry paradajzom.
Sastojci:
Crvene paprike veće: 3 kom
Mljeveno meso: 400 gr
Mrka: 1 kom
Paprika crvena ili žuta manja: 2 kom
Tikvica: 1 kom
Patlidžan manji: 1 kom
Voda: 100 ml
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za punjene paprike: 1 kašika
Sol: 1 kašikica
Cherry paradajz: 50 gr