Alma Bajrić Džihanović

PUNJENE PAPRIKE

Crvene paprike marinirane u bijelom luku uz dodatak Tajna začina

Alma Bajrić Džihanović

PUNJENE PAPRIKE

Crvene paprike marinirane u bijelom luku uz dodatak Tajna začina

Sastojci:

Crvene paprike veće: 3 kom

Mljeveno meso: 400 gr

Mrka: 1 kom

Paprika crvena ili žuta manja: 2 kom

Tikvica: 1 kom

Patlidžan manji: 1 kom

Voda: 100 ml

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za punjene paprike: 1 kašika

Sol: 1 kašikica

Cherry paradajz: 50 gr

Priprema:

Paprike rezati na polovine i ostaviti 20 minuta u marinadi od maslinovog  ulja, bijelog luka i Tajna začina. Mljeveno meso sjediniti sa na kockice sječenom mrkvom, paprikom, tikvicom i patlidžanom i dodati kašiku Tajna začina za dodatak jelima, kašiku Tajna začina za punjene paprike, sol i malo vode da se sve poveže. Paprike puniti i peći u zagrijanoj rerni na 200° 20 minuta. Dekorisati cherry paradajzom. 

Sastojci:

Crvene paprike veće: 3 kom

Mljeveno meso: 400 gr

Mrka: 1 kom

Paprika crvena ili žuta manja: 2 kom

Tikvica: 1 kom

Patlidžan manji: 1 kom

Voda: 100 ml

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za punjene paprike: 1 kašika

Sol: 1 kašikica

Cherry paradajz: 50 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.