AminaHasanovic

Hadžijski ćevab

Tajna

AminaHasanovic

Hadžijski ćevab

Tajna

Sastojci:

Crveni luk: 1 kom

Paradajz: 1 kom

Paprika svježa: 2 kom

Bijeli luk: 1 kom

Gljive (šampinjoni): 200 g

Teletina: 200 g

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Tajna začin za sitni ćevab: 3 kašike

Voda: po potrebi

Lovorov list, peršun...: po želji

Priprema:

                                                         Hadžijski ćevab

    Pripremiti navedene sastojke. Glavicu crvenog luka izrezati sitno i malo dinstati. Dodati mu jedan veći paradajz krupnije izrezan, dvije manje paprike, malo bijelog luka, gljive i teletinu izrezanu na manje kockice.
Sve zajedno začiniti sa kašikom Tajna mjesavine zacina i dinstati još 5 minuta.
Zatim dodati dvije čaše vode, pola kesice začna za sitni ćevab Tajna, lovorov list, peršun, malo bibera te ostalih začina po želji. Pazite da ne začinite previše jer su Tajna začini dovoljno bogati raznim mješavinama.
Pustiti da kuha na laganoj vatri najmanje 60 minuta.
Po zelji mozete jos dodavati vode ili začina zavisi koliko zeljeli da je gusto i zacinjeno. 

Prijatno!
 

Sastojci:

Crveni luk: 1 kom

Paradajz: 1 kom

Paprika svježa: 2 kom

Bijeli luk: 1 kom

Gljive (šampinjoni): 200 g

Teletina: 200 g

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Tajna začin za sitni ćevab: 3 kašike

Voda: po potrebi

Lovorov list, peršun...: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.