AminaHasanovic
Hadžijski ćevab
Tajna
AminaHasanovic
Hadžijski ćevab
Tajna
Sastojci:
Crveni luk: 1 kom
Paradajz: 1 kom
Paprika svježa: 2 kom
Bijeli luk: 1 kom
Gljive (šampinjoni): 200 g
Teletina: 200 g
Tajna mješavina začina: 1 kašika
Tajna začin za sitni ćevab: 3 kašike
Voda: po potrebi
Lovorov list, peršun...: po želji
Priprema:
Hadžijski ćevab
Pripremiti navedene sastojke. Glavicu crvenog luka izrezati sitno i malo dinstati. Dodati mu jedan veći paradajz krupnije izrezan, dvije manje paprike, malo bijelog luka, gljive i teletinu izrezanu na manje kockice.
Sve zajedno začiniti sa kašikom Tajna mjesavine zacina i dinstati još 5 minuta.
Zatim dodati dvije čaše vode, pola kesice začna za sitni ćevab Tajna, lovorov list, peršun, malo bibera te ostalih začina po želji. Pazite da ne začinite previše jer su Tajna začini dovoljno bogati raznim mješavinama.
Pustiti da kuha na laganoj vatri najmanje 60 minuta.
Pripremiti navedene sastojke. Glavicu crvenog luka izrezati sitno i malo dinstati. Dodati mu jedan veći paradajz krupnije izrezan, dvije manje paprike, malo bijelog luka, gljive i teletinu izrezanu na manje kockice.
Sve zajedno začiniti sa kašikom Tajna mjesavine zacina i dinstati još 5 minuta.
Zatim dodati dvije čaše vode, pola kesice začna za sitni ćevab Tajna, lovorov list, peršun, malo bibera te ostalih začina po želji. Pazite da ne začinite previše jer su Tajna začini dovoljno bogati raznim mješavinama.
Pustiti da kuha na laganoj vatri najmanje 60 minuta.
Po zelji mozete jos dodavati vode ili začina zavisi koliko zeljeli da je gusto i zacinjeno.
Prijatno!
Prijatno!
Sastojci:
Crveni luk: 1 kom
Paradajz: 1 kom
Paprika svježa: 2 kom
Bijeli luk: 1 kom
Gljive (šampinjoni): 200 g
Teletina: 200 g
Tajna mješavina začina: 1 kašika
Tajna začin za sitni ćevab: 3 kašike
Voda: po potrebi
Lovorov list, peršun...: po želji