Amiraa

Pizza

Amiraa

Pizza

Sastojci:

Brašno : 250 gr

Pecivo: 1 kašikica

Germa/kvasac : 1 kašikica

So: 1 kašika

Ulje: 3 kašike

Topla voda : 150 ml

Paradajz sos: 150 ml

Sir: 200 gr

Šunka/parizer: 150 gr

Sudžuka: 100 gr

Gljive: 100 gr

Origano: 1 kašika

Kečap: .

Priprema:

Suhe sastojke sjediniti (brašno, pecivo, germu, so) ulje i vodu postepeno dodavati. Zakuhati tijesto i ostaviti da nadolazi 30 minuta. Nadošlo tijesto prebaciti na pobrašnjenu podlogu i oblikovati kuglu-lopticu  i ostaviti još 10 minuta da nadolazi. Zatim razviti tijesto, prebaciti u tepsiju. Preko staviti paradajz sos, jedan dio narendanog sira, parizer/šunku, gljive, sudžuku, ostatak sira i origano. Po želji dodati i kečap. 

Peći u zagrijanoj rerni na 250 stepeni.  

Sastojci:

Brašno : 250 gr

Pecivo: 1 kašikica

Germa/kvasac : 1 kašikica

So: 1 kašika

Ulje: 3 kašike

Topla voda : 150 ml

Paradajz sos: 150 ml

Sir: 200 gr

Šunka/parizer: 150 gr

Sudžuka: 100 gr

Gljive: 100 gr

Origano: 1 kašika

Kečap: .

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.