Nermyy123

Imam bayilidi

Nermyy123

Imam bayilidi

Sastojci:

Patlidžan : 2 velika ili 4 manja patlidžana

Maslinovo ulje : 150ml

Paradajz : 2 komada

Crveni luk : 1 glavica

Bijeli luk : 2 cehna

Peršun : 1 vezica

Limunov sok: 4 kasike

Med: 1 kasika

Priprema:

Kažu da je neki imam kada je probao ovo jelo, bajildisao hehe. Potrebno 2 velika ili 4 manja patlidžana, koji paradajz, crveni i bijeli luk,malo peršuna i maslinovo ulje. Patlidžan oprati i zarezat dublje pa nasoliti i da odstoji 1h. Crveni i bijeli luk prodinstati na maslinovom ulju pa dodati isjeceni i oguljen paradajz i peršun. Nakon 1h patlidžan oprati pa puniti ovom smjesom. Na tečnost koju je otpustio paradajz dodati kasiku meda, kasiku liminovog soka i još malo maslinovog ulja i sa tim preliti punjeni patlidžan. Pokriti folijom ili poklopcem pa peći oko 50 minuta.

Sastojci:

Patlidžan : 2 velika ili 4 manja patlidžana

Maslinovo ulje : 150ml

Paradajz : 2 komada

Crveni luk : 1 glavica

Bijeli luk : 2 cehna

Peršun : 1 vezica

Limunov sok: 4 kasike

Med: 1 kasika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.