Alma Bajrić Džihanović

ŠARENA DOLMA

Tikvice punjene junećim mišićima i povrćem

Alma Bajrić Džihanović

ŠARENA DOLMA

Tikvice punjene junećim mišićima i povrćem

Sastojci:

Tikvica veća: 1 kom

Juneće meso: 400 gr

Paprika crvena: 2 kom

Paprika žuta: 2 kom

Mrkva: 2 kom

Šampinjoni: 100 gr

Patlidžan manji: 2 kom

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašikica

Tajna začin za šarenu dolmu: 1 pakovanje

Voda vruća: 500 ml

So: Prstohvat

Ulje: 50 ml

Priprema:

Juneće mišiće isjeći na komade srednje veličine i marinirati ih u maslinovom ulju uz dodatak kašikice Tajna začina za dodatak jelima. Veću tikvicu isjeći na kolutove i puniti ostalim povrćem i mesom. Kada je u pola pečeno umiješati smjesu Tajna začina za šarenu dolmu sa vrućom vodom i preliti preko povrća. U zagrijanoj rerni na 250° peći ukupno 35 minuta.

 

Prijatno

Sastojci:

Tikvica veća: 1 kom

Juneće meso: 400 gr

Paprika crvena: 2 kom

Paprika žuta: 2 kom

Mrkva: 2 kom

Šampinjoni: 100 gr

Patlidžan manji: 2 kom

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašikica

Tajna začin za šarenu dolmu: 1 pakovanje

Voda vruća: 500 ml

So: Prstohvat

Ulje: 50 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.