AminaHasanovic

Burek sa pečenim jufkama

Tajna

AminaHasanovic

Burek sa pečenim jufkama

Tajna

Sastojci:

Pečene jufke/kore: 500 g

Mljeveno meso: 500 g

Crveni luk: 2 kom

Tajna začin za burek: 2 kašike

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Ulje: 100 ml

Voda: 300 ml

So,biber...: po želji

Priprema:

                                                   Burek sa pečenim jufkama

 
Za fil pripremiti 500 g mljevenog mesa. Dodati mu 2 veće glavice izblendanog crvenog luka, 1 kašiku ulja, 1 kašiku mješavine začina Tajna, 2 kašike začina za burek Tajna, malo bibera te ostalih začina po želji. Sve dobro izmiješati i ostaviti da meso upije začine dok mi pripremimo ostatak.
 U jednu dublju tepsiju nasudi 500 ml mlake vode i 100 ml ulja te malo posoliti. Drugu tepsiju u kojoj ćemo slagati pitu podmazati sa malo ulja te redati tri jufke pretkodno umočene u smjesu sa vodom. Zatim ravnomjerno nanijeti fil, prekriti sa dvije jufke te ponavljati postupak dok ne potrošimo sastojke. 
Peći 30-tak minuta na 220 stepeni. Preliti sa 200 ml vruće vode te vratiti još malo u rernu. 100 g maslaca sa malo soli upržiti te na kraju preliti po piti. 

(Koristila sam kupovne jufke/kore za pitu.)

Prijatno!

Sastojci:

Pečene jufke/kore: 500 g

Mljeveno meso: 500 g

Crveni luk: 2 kom

Tajna začin za burek: 2 kašike

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Ulje: 100 ml

Voda: 300 ml

So,biber...: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.