Amiraa

Višnja čokolada kolač

Amiraa

Višnja čokolada kolač

Sastojci:

KORA: :

Jaja: 4 kom

Šećer: 6 kašika

Brašno: 8 kašika

Kakao: 4 kašike

Griz: 2 kašike

Ulje: 30 ml

Voda: 30 ml

Prašak za pecivo Vispak : Pola vrećice

Vanilin šećer : 1 komad

FIL: :

Vrhnje za šlag : 1 L

Čokolada za kuhanje : 400 gr

Višnje: 300 gr

Želatin: 1

Kompot od višnje: 150 ml

Priprema:

Razdvojiti bjelance i žumance.
Umutiti sa 3 kašike šećera i vanilin šećerom bjelance i žumance sa 3 kašike šećera.
Sjediniti smjesu pa dodati ulje i vodu, zatim dodati postepeno brašno, griz, prašak za pecivo i kakao.
Koru peći na 220 stepeni.
Potrebno je napraviti 2 ovakve kore.
Vrhnje za šlag zagrijati i ubaciti čokodu da se rastopi, ne smije proključati. Zatim ubaciti želatin pripremljen po upustvu sa vrećice.
Smjesu dobro ohladiti, pa izmiksati.
Ohlađene kore posuti kompotom od višnje ili sokom, preko staviti fil pa poredati višnje pa drugu koru i ostatak fila.

Kore su za veći kalup, za manji smanjiti omjer namirnica. 

Prijatno! ❤️

Sastojci:

KORA: :

Jaja: 4 kom

Šećer: 6 kašika

Brašno: 8 kašika

Kakao: 4 kašike

Griz: 2 kašike

Ulje: 30 ml

Voda: 30 ml

Prašak za pecivo Vispak : Pola vrećice

Vanilin šećer : 1 komad

FIL: :

Vrhnje za šlag : 1 L

Čokolada za kuhanje : 400 gr

Višnje: 300 gr

Želatin: 1

Kompot od višnje: 150 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.