Alma Bajrić Džihanović

KRUŠKOVAČA

Pita sa rendanim kruškama

Alma Bajrić Džihanović

KRUŠKOVAČA

Pita sa rendanim kruškama

Sastojci:

Jufka: 500 gr

Kruške: 1 kg

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Suhe grožđice: 50 gr

Orasi: 50 gr

Voda: 1 l

Šećer: 400 gr

Med: 4 kašike

Cimet: 1 kašikica

Limun: 2 kriškice

Priprema:

Kruške izrendati, dodati u njih grožđice, orahe, 50gr šećera, cimet i sve zajedno propržiti 3 minute. Filovati jufke i urolati. Peći na 250° 25 minuta.

Agda: u vodu sipati 350gr šećera, vanilin šećer, med i 2 kriškica limuna.
Zaliti vrelo vrelim i vratiti u isključenju rernu.

Prijatno

Sastojci:

Jufka: 500 gr

Kruške: 1 kg

Laganini vanilin šećer: 1 vrećica

Suhe grožđice: 50 gr

Orasi: 50 gr

Voda: 1 l

Šećer: 400 gr

Med: 4 kašike

Cimet: 1 kašikica

Limun: 2 kriškice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.