Adnaoo

Juneći saft

Sa prilogom, bez priloga, uz domaću pogaču, hljeb, na svaki način je ukusan.

Adnaoo

Juneći saft

Sa prilogom, bez priloga, uz domaću pogaču, hljeb, na svaki način je ukusan.

Sastojci:

Juneći flam: 500 gr

Luk: 500 gr

Tajna začin za ćevab: 2 kašike

Priprema:

3 srednje glavice luka isjeckamo sitno na kockice i pržimo na tavi da dobiju zlatnu lijepu boju, dodamo meso i 2 kašike Tajna začina za sitni ćevab. Kada se sve to malo proprži, dodamo malo bibera i dodamo sasvim malo vode. Ja volim da dodam i samo malo Tajna grill, jer se slaže uz crveno meso fantastično.

Jako je bitno kod ovakvog mesa dodavati vrelu vodu i pomalo, jer na taj način meso se bukvalno kuha i peče u svojim sokovima. 

Luk ovom jelu daje jednu posebnu notu ukusa koji su neiuostavni sa crvenim mesom. Da bi gulaš bio jako dobar bitno je staviti koliko kilograma mesa - toliko luka. 

Pustim svu vodu da ispari ostavljajući meso u svom soku da se još malo upeče i to je to. Jedan jako ukusan ćevab je poslužen sa prilogom pireom od krompira, ili rižom, ili mješavinom povrća, a sasvim je uredu i sa tjesteninom. 

Prijatno!

Sastojci:

Juneći flam: 500 gr

Luk: 500 gr

Tajna začin za ćevab: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.