Adnaoo

Šareni sahan.

Nekada se zaželite nekog starog bosanskog jela, fali vam onaj miris koji ispunjava kuću. Miris koji vas podsjeća na praznik, na radost, na smiraj.

Adnaoo

Šareni sahan.

Nekada se zaželite nekog starog bosanskog jela, fali vam onaj miris koji ispunjava kuću. Miris koji vas podsjeća na praznik, na radost, na smiraj.

Sastojci:

Riža: 150 gr

Meso: 500 gr

Luk: 6 komada

Paprike: 3 komada

Paradajz: 2 komada

Tajna začin za punjene paprike: 1 kesica

Priprema:

☆6 komada luka stavim u 2 litra vode i 2 čepa alkoholnog sirćeta da ključaju oko 10 do 15 minuta. 

☆oko 150 grama riže prelijem kipućom vodom i ostavim da odstoji oko pola sata da pusti sluz. Možete je kratko prokuhati. 

☆zatim sjedinim meso, rižu, dodam jednu vrećicu Tajna začina za punjene paprike i dobro izmiješam da sve si sastojci sjedine. 

☆kada je luk gotov, ostavim da se ohladi malo u vodi zatim vadim dijelove luka. 

☆paradajzu odsiječem vrh da bude kao poklopac, a paprike očistim iznutra. 

Filujem mesom i redam u tepsiju. Prelijem sa malo ulja i dodam malo kipuće vode. Pokrijem aluminijskom folijom i pečem oko sat vremena na 240°C. 

Prijatno!

Sastojci:

Riža: 150 gr

Meso: 500 gr

Luk: 6 komada

Paprike: 3 komada

Paradajz: 2 komada

Tajna začin za punjene paprike: 1 kesica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.