Amiraa

Tabaskino

Amiraa

Tabaskino

Sastojci:

Brašno: 500 gr

Voda-topla: 250 ml

Kvasac/germa: 1 kašika

So: 1 kašika

Maslac: 20 gr

Ulje: 2 kašike

Pileći file : 500 gr

Sir : 200 gr

Tajna dodatak jelima s povrćem : 2 kašike

Biber : 1 kašikica

Žumance: 1 komad

Susam, lan: 50 gr

Priprema:

U posudu staviti brašno, kvasac, so, ulje, maslac i postepeno dodavati vodu. Zakuhati tijesto i ostaviti da nadolazi 40 minuta.
Nadošlo tijesto prebaciti na pobrašnjenu površinu i oblikovati loptice. Broj loptica zavisi koliku veličinu želite.
Razviti svaku lopticu i puniti po želji.        Ja sam punila sa piletinom i sriom. Pileći file isjeći na kockice i malo propržiti sa začinima. Na jedan dio tijesta staviti piletinu i narendani sir zatim preklopiti tijesto i spojiti krajeve.                              Prije pečenja premazati žumancetom i posuti susam i lan.

Peći na 250 stepeni.
Za rumenije tijesto pomjeriti tepsiju bliže grijačima u šporetu.

Poslužiti uz sos.

Prijatno! ❤️

Sastojci:

Brašno: 500 gr

Voda-topla: 250 ml

Kvasac/germa: 1 kašika

So: 1 kašika

Maslac: 20 gr

Ulje: 2 kašike

Pileći file : 500 gr

Sir : 200 gr

Tajna dodatak jelima s povrćem : 2 kašike

Biber : 1 kašikica

Žumance: 1 komad

Susam, lan: 50 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.