AminaHasanovic

Pohovani sir

AminaHasanovic

Pohovani sir

Sastojci:

Topljivi sir: 200 g

Jaje: 2 kom

Brašno: 150 g

Prezla: 150 g

So: prstohvat

Ulje: 200 ml

Priprema:

Pohovani sir 

1. Koristila sam gaudu (polutvrdi masni sir-topljivi) koji je prije upotrebe bio u frizideru i odmah se krenulo sa pripremom
2. Sir sam izrezala na listiće debljine nekih 5-7 milimetara. 
3. Uvaljala sam prvo u brašno, zatim jaja, prezlu i opet ponovo u jaja pa u prezlu.
(Malo samo posolila jaja, vi mozete po zelji dodati drugih začina u jaja ili prezlu)
4. Pohovala sam na 200 ml ulja

Ovako pripremljen sir možete koristit kao glavno jelo, idealno za vegetarijansku ishranu ili kao dodatak drugim jelima. 

Prijatno!

Sastojci:

Topljivi sir: 200 g

Jaje: 2 kom

Brašno: 150 g

Prezla: 150 g

So: prstohvat

Ulje: 200 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.