AminaHasanovic
Pohovani sir
AminaHasanovic
Pohovani sir
Sastojci:
Topljivi sir: 200 g
Jaje: 2 kom
Brašno: 150 g
Prezla: 150 g
So: prstohvat
Ulje: 200 ml
Priprema:
Pohovani sir
1. Koristila sam gaudu (polutvrdi masni sir-topljivi) koji je prije upotrebe bio u frizideru i odmah se krenulo sa pripremom
2. Sir sam izrezala na listiće debljine nekih 5-7 milimetara.
3. Uvaljala sam prvo u brašno, zatim jaja, prezlu i opet ponovo u jaja pa u prezlu.
(Malo samo posolila jaja, vi mozete po zelji dodati drugih začina u jaja ili prezlu)
4. Pohovala sam na 200 ml ulja
Ovako pripremljen sir možete koristit kao glavno jelo, idealno za vegetarijansku ishranu ili kao dodatak drugim jelima.
Prijatno!
Ovako pripremljen sir možete koristit kao glavno jelo, idealno za vegetarijansku ishranu ili kao dodatak drugim jelima.
Prijatno!
Sastojci:
Topljivi sir: 200 g
Jaje: 2 kom
Brašno: 150 g
Prezla: 150 g
So: prstohvat
Ulje: 200 ml