AminaHasanovic

Šampita sa 4 jaja

laganini

AminaHasanovic

Šampita sa 4 jaja

laganini

Sastojci:

Za biskvit: :

Žumanjak: 4 kom

Šećer: 4 kašike

Mlijeko: 4 kašike

Ulje: 4 kašike

Brašno: 4 kašike

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

Za šaum: :

Bjelanjak: 4 kom

Šećer: 400 g

So: prstohvat

Voda: 100 ml

Priprema:

 
Šampita: 

Sve navedene sastojke za biskvit umutit mikserom i staviti u zagrijanu rernu na 180-200 stepeni.
Peći 15-tak minuta. Veličina kalupa je 24 cm (prečnik). Dok se biskvit peće, napraviti šaum.
400 g šećera to je otprilike 18 kašika potopiti u malo vode (100ml) i staviti da kuha.
Bjelanjke umutiti dobro sa prstohvatom soli a zatim dodavati vruću agdu pomalo - miješati konstantno mikserom.
Šaum premazati preko kore i ostaviti malo da se ohladi.

Dekorisati po želji.

Sastojci:

Za biskvit: :

Žumanjak: 4 kom

Šećer: 4 kašike

Mlijeko: 4 kašike

Ulje: 4 kašike

Brašno: 4 kašike

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

Za šaum: :

Bjelanjak: 4 kom

Šećer: 400 g

So: prstohvat

Voda: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.