AminaHasanovic
Šampita sa 4 jaja
laganini
AminaHasanovic
Šampita sa 4 jaja
laganini
Sastojci:
Za biskvit: :
Žumanjak: 4 kom
Šećer: 4 kašike
Mlijeko: 4 kašike
Ulje: 4 kašike
Brašno: 4 kašike
Laganini vanilin šećer: 1 kom
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
Za šaum: :
Bjelanjak: 4 kom
Šećer: 400 g
So: prstohvat
Voda: 100 ml
Priprema:
Šampita:
Sve navedene sastojke za biskvit umutit mikserom i staviti u zagrijanu rernu na 180-200 stepeni.
Peći 15-tak minuta. Veličina kalupa je 24 cm (prečnik). Dok se biskvit peće, napraviti šaum.
400 g šećera to je otprilike 18 kašika potopiti u malo vode (100ml) i staviti da kuha.
Bjelanjke umutiti dobro sa prstohvatom soli a zatim dodavati vruću agdu pomalo - miješati konstantno mikserom.
Peći 15-tak minuta. Veličina kalupa je 24 cm (prečnik). Dok se biskvit peće, napraviti šaum.
400 g šećera to je otprilike 18 kašika potopiti u malo vode (100ml) i staviti da kuha.
Bjelanjke umutiti dobro sa prstohvatom soli a zatim dodavati vruću agdu pomalo - miješati konstantno mikserom.
Šaum premazati preko kore i ostaviti malo da se ohladi.
Dekorisati po želji.
Sastojci:
Za biskvit: :
Žumanjak: 4 kom
Šećer: 4 kašike
Mlijeko: 4 kašike
Ulje: 4 kašike
Brašno: 4 kašike
Laganini vanilin šećer: 1 kom
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
Za šaum: :
Bjelanjak: 4 kom
Šećer: 400 g
So: prstohvat
Voda: 100 ml