AminaHasanovic
Jastučići sa džemom
Laganini
AminaHasanovic
Jastučići sa džemom
Laganini
Sastojci:
Za tijesto: :
Ulje: 2 šolje
Voda: 1 šolja
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
Brašno: 600 g
Fil: :
Džem: po želji
Dodatno: :
Šećer: 150 g
Laganini vanilin šećer: 1 kom
Priprema:
Jastučići sa džemom
Ja sam koristila šolje od 150 ml. Zagrijati navedene količine ulja i vode. Kada smjesa postane mlaka dodati laganini prašak za pecivo, a potom postepeno dodavati brašno dok tijesto ne bude dovoljno tvrda da se može oblikovati (kao kod tijesta za hurmašice)
Tijesto razviti na željenu debljinu (otprilike 0.5cm) i čašom praviti krugove. Na svaki krug staviti malo džema (može bilo koji). Spojiti krajeve krugova tijesta i pritisnuti vilicom. Peći 15-tak minuta na 200°.
Mlake uvaljati u šećer sitni u koji dodate jednu kesicu laganini vanilinog šećera koji će dati poseban miris.
Prijatno!
Prijatno!
Sastojci:
Za tijesto: :
Ulje: 2 šolje
Voda: 1 šolja
Laganini prašak za pecivo: 1 kom
Brašno: 600 g
Fil: :
Džem: po želji
Dodatno: :
Šećer: 150 g
Laganini vanilin šećer: 1 kom