AminaHasanovic

Jastučići sa džemom

Laganini

AminaHasanovic

Jastučići sa džemom

Laganini

Sastojci:

Za tijesto: :

Ulje: 2 šolje

Voda: 1 šolja

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

Brašno: 600 g

Fil: :

Džem: po želji

Dodatno: :

Šećer: 150 g

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Priprema:

Jastučići sa džemom
 
 
Ja sam koristila šolje od 150 ml. Zagrijati navedene količine ulja i vode. Kada smjesa postane mlaka dodati laganini prašak za pecivo, a potom postepeno dodavati brašno dok tijesto ne bude dovoljno tvrda da se može oblikovati (kao kod tijesta za hurmašice)
Tijesto razviti na željenu debljinu (otprilike 0.5cm) i čašom praviti krugove. Na svaki krug staviti malo džema (može bilo koji). Spojiti krajeve krugova tijesta i pritisnuti vilicom. Peći 15-tak minuta na 200°.
Mlake uvaljati u šećer sitni u koji dodate jednu kesicu laganini vanilinog šećera koji će dati poseban miris.

Prijatno!

Sastojci:

Za tijesto: :

Ulje: 2 šolje

Voda: 1 šolja

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

Brašno: 600 g

Fil: :

Džem: po želji

Dodatno: :

Šećer: 150 g

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.