Sitni ćevab
Tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi.
Sitni ćevab
Tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi.
Sastojci:
Teleće meso bez kosti: 600g
Crveni luk: 2 glavice
Bijeli luk: 2 češnja
Ulje : 1 šolja
So : 2 kašikice
Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica
Tajna mješavina Sitni ćevap Vispak: 1kom
Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašikica
Peršun list: 1 kašika
Paradajz pelat: ½ šolje
Priprema:
Meso izrezati na kockice, crveni i bijeli luk na sitno. Na tavi, na vrelom ulju propržiti luk crveni, luk bijeli, celer, posoliti i pobiberiti. Na laganoj vatri sve dinstati pa dodati meso na kockice, Tajna mješavinu za sitni ćevap, paradajz pelat. Po potrebi dodati malo vode i na laganoj vatri dovršiti jelo.
Rižu skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao podlogu sitnom ćevapu. Dekorisati sa začinskim biljem.
Sastojci:
Teleće meso bez kosti: 600g
Crveni luk: 2 glavice
Bijeli luk: 2 češnja
Ulje : 1 šolja
So : 2 kašikice
Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica
Tajna mješavina Sitni ćevap Vispak: 1kom
Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašikica
Peršun list: 1 kašika
Paradajz pelat: ½ šolje