tajnakuhinje

Sitni ćevab

Tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi.

tajnakuhinje

Sitni ćevab

Tradicionalno bosansko jelo "na kašiku" uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi.

Sastojci:

Teleće meso bez kosti: 600g

Crveni luk: 2 glavice

Bijeli luk: 2 češnja

Ulje : 1 šolja

So : 2 kašikice

Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica

Tajna mješavina Sitni ćevap Vispak: 1kom

Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Paradajz pelat: ½ šolje

Priprema:

Meso izrezati na kockice, crveni i bijeli luk na sitno. Na tavi, na vrelom ulju propržiti luk crveni, luk bijeli, celer, posoliti i pobiberiti. Na laganoj vatri sve dinstati pa dodati meso na kockice, Tajna mješavinu za sitni ćevap, paradajz pelat. Po potrebi dodati malo vode i na laganoj vatri dovršiti jelo.

Rižu skuhati u slanoj vodi i poslužiti kao podlogu sitnom ćevapu. Dekorisati sa začinskim biljem.

Sastojci:

Teleće meso bez kosti: 600g

Crveni luk: 2 glavice

Bijeli luk: 2 češnja

Ulje : 1 šolja

So : 2 kašikice

Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica

Tajna mješavina Sitni ćevap Vispak: 1kom

Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašikica

Peršun list: 1 kašika

Paradajz pelat: ½ šolje

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:13:30
Super
Kfehima 2019-09-04 11:10:00
Fino :)