Mina95

Bolonjez sa dodatkom graška i mrkve

Malo drugačiji bolonjez

Mina95

Bolonjez sa dodatkom graška i mrkve

Malo drugačiji bolonjez

Sastojci:

Mljeveno meso: 500 grama

Crveni luk: Jedna glavica

Mrkva i grašak : 200 grama

Ulje : 2 kašike

Paradajz sos: 100 ml.

Tajna povrtna kocka: Jedna

Tajna dodatak jelima s povrćem : Jedna srednja kašika

Voda: 100 ml. za mješavinu začina i još po potrebi za kuhanje

Tajna mješavina za bolonjez ili gulaš: 2 kašike

Priprema:

U šerpu usuti 2 kašike ulja. Jednu glavicu crvenog luka isjeckati i staviti da se prži. Dodati 200 grama mrkve i graška. Sve to zajedno još malo propržiti, pa dodati 500 grama mljevenog mesa.

Dodavati vode tek toliko da sve bude prekriveno. Kuhati tako dok grašak ne omekani. Dodati jednu Tajna povrtnu kocku, jednu srednju kašiku Tajna-dodatak jelima s povrćem.

U jednu manju posudu usuti 100ml. vode pa dodati 2 kašike Tajna mješavine za bolonjez (meni je nestalo, pa sam dodala one za gulaš). Dobro izmješati pa dodati mesu..

Kuhati još 10tak minuta i servirati uz špagete ili makarone. 

Sastojci:

Mljeveno meso: 500 grama

Crveni luk: Jedna glavica

Mrkva i grašak : 200 grama

Ulje : 2 kašike

Paradajz sos: 100 ml.

Tajna povrtna kocka: Jedna

Tajna dodatak jelima s povrćem : Jedna srednja kašika

Voda: 100 ml. za mješavinu začina i još po potrebi za kuhanje

Tajna mješavina za bolonjez ili gulaš: 2 kašike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.