Edina

Pečena jagnjetina iz rerne

Ukusno i sočno!

Edina

Pečena jagnjetina iz rerne

Ukusno i sočno!

Sastojci:

Jagnjece meso: 1kg

Ulje: 1dl

Voda: 1dl

Začin ,,Tajna": 1kašika

Luk crni,bijeli: po želji

Priprema:

Jagnjeće meso isjeći na veće komade,oprati,posušiti,potom staviti u dublju tepsiju,preliti uljem i posipati začinom Tajna.

Po želji nasjeckati,sitno,malo bijelog i crnog luka.

Doliti 100ml tople vode.

Prekriti tepsiju folijom za pečenje.

Staviti u zagrijanu pećnicu i peći oko 90 minuta.

Pri kraju pečenja skinuti foliju,da bi meso poprimilo lijepu,hrskavu koricu.

Kao prilog možete poslužiti krompir.

 

Sastojci:

Jagnjece meso: 1kg

Ulje: 1dl

Voda: 1dl

Začin ,,Tajna": 1kašika

Luk crni,bijeli: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.