Edina
Pečena jagnjetina iz rerne
Ukusno i sočno!
Edina
Pečena jagnjetina iz rerne
Ukusno i sočno!
Sastojci:
Jagnjece meso: 1kg
Ulje: 1dl
Voda: 1dl
Začin ,,Tajna": 1kašika
Luk crni,bijeli: po želji
Priprema:
Jagnjeće meso isjeći na veće komade,oprati,posušiti,potom staviti u dublju tepsiju,preliti uljem i posipati začinom Tajna.
Po želji nasjeckati,sitno,malo bijelog i crnog luka.
Doliti 100ml tople vode.
Prekriti tepsiju folijom za pečenje.
Staviti u zagrijanu pećnicu i peći oko 90 minuta.
Pri kraju pečenja skinuti foliju,da bi meso poprimilo lijepu,hrskavu koricu.
Kao prilog možete poslužiti krompir.
Sastojci:
Jagnjece meso: 1kg
Ulje: 1dl
Voda: 1dl
Začin ,,Tajna": 1kašika
Luk crni,bijeli: po želji