Voćni kolač
Lagan i osvježavajući.
Voćni kolač
Lagan i osvježavajući.
Sastojci:
KORA: :
Mljeveni keks : 250 gr
Maslac: 150gr
Cimet: 1 kašikica
Med: 3 kašike
FIL: :
Mlijeko: 500 ml
Šećer: 100 gr
Vanilin šećer Vispak : 2 vrećice
Želatin: 20 gr
Slatko vrhnje : 500 ml
Mileram: 300 gr
Aroma vanilije ili banane: 10 ml
VOĆNI PRELIV: :
Maline: 250 gr
Voda: 100 ml
Preliv za torte : 1 vrećica
Priprema:
Rastopiti maslac i dodati u mljeveni keks, zatim dodati med i cimet. U kalup utapkati smjesu.
Mlijeko, šećer i vanilin šećer prokhati. U toplo mlijeko dodati želatin pripremljen prema upustuvu sa vrećice.
Posebno umutiti vrhnje za šlag i postepeno dodavati u ohlađeno mlijeko, zatim dodati mileram i željenu aromu.
Smjesu istresti preko kore i staviti na hlađenje.
Voće preliti sa 100 ml vode i kuhati na laganoj vatri, dodati preliv za torte i preliti preko ohlađenog kolača i vratiti na hlađenje.
Sastojci:
KORA: :
Mljeveni keks : 250 gr
Maslac: 150gr
Cimet: 1 kašikica
Med: 3 kašike
FIL: :
Mlijeko: 500 ml
Šećer: 100 gr
Vanilin šećer Vispak : 2 vrećice
Želatin: 20 gr
Slatko vrhnje : 500 ml
Mileram: 300 gr
Aroma vanilije ili banane: 10 ml
VOĆNI PRELIV: :
Maline: 250 gr
Voda: 100 ml
Preliv za torte : 1 vrećica