Burek sa pilećim filetama
Burek sa malo drugačijim punjenjem.
Burek sa pilećim filetama
Burek sa malo drugačijim punjenjem.
Sastojci:
Brašno: 500 grama
Sol: Po želji
Voda: Oko 300ml
Pileći file: 400 grama
Crveni luk : Jedna glavica
Krompir : Jedan
Tajna dodatak jelima s povrćem : Jedna kašika
Tajna mješavina za burek: Jedna srednja kašikica
Biber i sol: Malo
Voda: Jedna mala šoljicu
Ulje: Par kašika
Priprema:
Zakuhati jufku od otprilike 500 grama brašna, malo soli i 300 ml vode. Pouljiti pa ostaviti da odstoji..
Pripremiti nadjev za burek
Isjeckati 400 grama pilećih fileta, jednu glavicu crvenog luka i jedan krompir, pa začiniti. (jedna kašika Tajna dodatak jelima s povrćem, jedna srednja kašikica Tajna mješavine za burek, malo bibera i malo soli) Dobro izmješati pa dodati jednu malu šoljicu vode.
Razviti jufku i zavijati burečiće klasično. Kada se ispeku pošpricati vodom.
Sastojci:
Brašno: 500 grama
Sol: Po želji
Voda: Oko 300ml
Pileći file: 400 grama
Crveni luk : Jedna glavica
Krompir : Jedan
Tajna dodatak jelima s povrćem : Jedna kašika
Tajna mješavina za burek: Jedna srednja kašikica
Biber i sol: Malo
Voda: Jedna mala šoljicu
Ulje: Par kašika