Mina95

Junetina iz rerne

Ukusan ručak za sve prilike.

Mina95

Junetina iz rerne

Ukusan ručak za sve prilike.

Sastojci:

Junetina : 500 grama

Tajna dodatak jelima s povrćem : 1 kašika

Sol: 1 kašikica

Biber: Malo

Ulje : 2 kašike

Crveni luk: 1 glavica

Voda: Po potrebi

Priprema:

500 grama junetine isjeći na manje, tanje komade.

Začiniti (jedna kašika Tajna mješavine, dodatak jelima s povrćem, malo bibera, kašikica soli, 2 kašike ulja), ostaviti da odstoji pola sata.

Poredati u tepsiju, dodati jednu šolju vode pa prekriti folijom i peći. Nakon nekih pola sata otkriti, dodati jednu glavicu luka isjećenu na kriške, pa ponovo prekriti i peći. Dodavati vodu, ukoliko ispari.

Pri kraju pečenja otkriti da porumeni meso. Peći dok meso ne omekani. 

Servirati uz prilog po želji. 

Sastojci:

Junetina : 500 grama

Tajna dodatak jelima s povrćem : 1 kašika

Sol: 1 kašikica

Biber: Malo

Ulje : 2 kašike

Crveni luk: 1 glavica

Voda: Po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.