NihadinaKuhinja
Pita sa pietinom i lukom
NihadinaKuhinja
Pita sa pietinom i lukom
Sastojci:
jufke-kore za pitu ( ja koristila heljdine ): 1 paket
pileci prsa: 2 komada
luka: 2 vece glavice
soli i bibera: malo
Tajna zacina dodatak jelima: malo
Tajna zacina za burek: 1 kasika
ulja: malo
vode: malo
Priprema:
Jufku izrezite na velicinu tepsije u kojoj cete peci pitu .
Meso isjecite na kockice i proprzite sa zacinima,
Dodajte sitno sijeckan luk,promijesajte i maknite sa peci.
U nauljenu tepsiju stavite list jufke,preko isjecene ivice jufke da istadne kao dva reda jufke,poprscite vodom pa pospite filom.
Ponavljajte postupak 2 lista jufke,prskat vodom i posipat filom tako dok ne utrosite namirnice.
Zadnji list jufke poprscite vodom pa poprscite uljom.
Pecite na 180 C dok pita ne dobije finu bojicu.
Poprscite vodom,izbockajte nozom i prekrite foliom.
Vratite u pec na par minuta da se malo upari i omeksa.
Servirajte sa salatom po vasoj zelji ili casom kefira.
Meso isjecite na kockice i proprzite sa zacinima,
Dodajte sitno sijeckan luk,promijesajte i maknite sa peci.
U nauljenu tepsiju stavite list jufke,preko isjecene ivice jufke da istadne kao dva reda jufke,poprscite vodom pa pospite filom.
Ponavljajte postupak 2 lista jufke,prskat vodom i posipat filom tako dok ne utrosite namirnice.
Zadnji list jufke poprscite vodom pa poprscite uljom.
Pecite na 180 C dok pita ne dobije finu bojicu.
Poprscite vodom,izbockajte nozom i prekrite foliom.
Vratite u pec na par minuta da se malo upari i omeksa.
Servirajte sa salatom po vasoj zelji ili casom kefira.
Sastojci:
jufke-kore za pitu ( ja koristila heljdine ): 1 paket
pileci prsa: 2 komada
luka: 2 vece glavice
soli i bibera: malo
Tajna zacina dodatak jelima: malo
Tajna zacina za burek: 1 kasika
ulja: malo
vode: malo