NihadinaKuhinja

Pita sa pietinom i lukom

NihadinaKuhinja

Pita sa pietinom i lukom

Sastojci:

jufke-kore za pitu ( ja koristila heljdine ): 1 paket

pileci prsa: 2 komada

luka: 2 vece glavice

soli i bibera: malo

Tajna zacina dodatak jelima: malo

Tajna zacina za burek: 1 kasika

ulja: malo

vode: malo

Priprema:

Jufku izrezite na velicinu tepsije u kojoj cete peci pitu .

Meso isjecite na kockice i proprzite sa zacinima,

Dodajte sitno sijeckan luk,promijesajte i maknite sa peci.

U nauljenu tepsiju stavite list jufke,preko isjecene ivice jufke da istadne kao dva reda jufke,poprscite vodom pa pospite filom.

Ponavljajte postupak 2 lista jufke,prskat vodom i posipat filom tako dok ne utrosite namirnice.

Zadnji list jufke poprscite vodom pa poprscite uljom.

Pecite na 180 C dok pita ne dobije finu bojicu.

Poprscite vodom,izbockajte nozom i prekrite foliom.

Vratite u pec na par minuta da se malo upari i omeksa.

Servirajte sa salatom po vasoj zelji ili casom kefira.
 
 
 
 
 

Sastojci:

jufke-kore za pitu ( ja koristila heljdine ): 1 paket

pileci prsa: 2 komada

luka: 2 vece glavice

soli i bibera: malo

Tajna zacina dodatak jelima: malo

Tajna zacina za burek: 1 kasika

ulja: malo

vode: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.