NihadinaKuhinja

čili grah sa piletinom

Ne znam dali ste nekada probali grah sa piletinom.Ako niste evo prilike,probajte necete se pokajat. Ako ne volite ljuto , mjevenu ljutu papriku zamijenite slatkom Vispakovom .

NihadinaKuhinja

čili grah sa piletinom

Ne znam dali ste nekada probali grah sa piletinom.Ako niste evo prilike,probajte necete se pokajat. Ako ne volite ljuto , mjevenu ljutu papriku zamijenite slatkom Vispakovom .

Sastojci:

luka: 1 glavica

čili graha: 1 konzerva

crnog graha: 1 konzerva

kukuruza ( moze zamrznuti kukuruz ): 1 solja

vode: 350 ml.

paradajz: 1

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

ljte mljeene paprike : malo

pileci prsa: 1 komad

ulja: malo

Ukrasavanje: :

avokada: pola

rendanog sira - topljivog: malo

drobljenog tortila cipsa: malo

Priprema:

Na malo ulja roprzite meso i luk sa zacinima.

Dodajte paradajz sijecen na kockice i kratko prodinstajte.

Crni grah ocijedite i dodajte mesu.

dodajte i čili grah ( nega ne cijedite ) i dodajte kukuruz.

Sve navedene sastojke promijesajte,zalite vodom i prokuhajte.

Probajte dali treba jos zacina da dodate i dodajte mljevenu ljutu papriku.

Kuhajte 15 minuta poklopljeno i na srednjoj temperaturi.

Servirajte i ukrasite kockama avokada,drobljenim cipsom i rendanim sirom.

Mozete jest sa kruhom,slanim krekerima ili tortila cipsom - UZIVAJTE 

Sastojci:

luka: 1 glavica

čili graha: 1 konzerva

crnog graha: 1 konzerva

kukuruza ( moze zamrznuti kukuruz ): 1 solja

vode: 350 ml.

paradajz: 1

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

ljte mljeene paprike : malo

pileci prsa: 1 komad

ulja: malo

Ukrasavanje: :

avokada: pola

rendanog sira - topljivog: malo

drobljenog tortila cipsa: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.