Mediha

Ćevap

Tradicionalno bosansko jelo

Mediha

Ćevap

Tradicionalno bosansko jelo

Sastojci:

Brašno: 1kg

So: 1 kašika

Voda : Po potrebi

Luk : 2glavice

Junetina: 0,5kg

Začini : Po želji

Ulje : 1 kašika

Priprema:

Napraviti pogaču (samo brašno i so i toplom vodom potkuhati). Pogača kad se ispeče bude baš tvrda. Ostaviti pogaču da prenoći.

Sutradan je isjeći na što tanje kriškice. Tako isječenu staviti je u rernu da se suši na 100 stepeni jedno sahatak vremena.

Skuhati meso (junetina/govedina) u šerpi sa vodom. Luk ispržiti na ulju da bude mekan.

Zagrijane korice od pogače zaliti vodom u kojoj se meso kuhalo, sve dok ih skroz ne prekrijete vodom. Preko toga rasporediti luk, a zatim i komadiće mesa.

Poklopiti i staviti da stoji jedno sat-dva da pogača fino upije vodu.

To je to, prijatno vam bilo

Sastojci:

Brašno: 1kg

So: 1 kašika

Voda : Po potrebi

Luk : 2glavice

Junetina: 0,5kg

Začini : Po želji

Ulje : 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.