Ćevap
Tradicionalno bosansko jelo
Ćevap
Tradicionalno bosansko jelo
Sastojci:
Brašno: 1kg
So: 1 kašika
Voda : Po potrebi
Luk : 2glavice
Junetina: 0,5kg
Začini : Po želji
Ulje : 1 kašika
Priprema:
Napraviti pogaču (samo brašno i so i toplom vodom potkuhati). Pogača kad se ispeče bude baš tvrda. Ostaviti pogaču da prenoći.
Sutradan je isjeći na što tanje kriškice. Tako isječenu staviti je u rernu da se suši na 100 stepeni jedno sahatak vremena.
Skuhati meso (junetina/govedina) u šerpi sa vodom. Luk ispržiti na ulju da bude mekan.
Zagrijane korice od pogače zaliti vodom u kojoj se meso kuhalo, sve dok ih skroz ne prekrijete vodom. Preko toga rasporediti luk, a zatim i komadiće mesa.
Poklopiti i staviti da stoji jedno sat-dva da pogača fino upije vodu.
To je to, prijatno vam bilo
Sastojci:
Brašno: 1kg
So: 1 kašika
Voda : Po potrebi
Luk : 2glavice
Junetina: 0,5kg
Začini : Po želji
Ulje : 1 kašika