NihadinaKuhinja

Mahune bez mesa

NihadinaKuhinja

Mahune bez mesa

Sastojci:

zute mlade mahune: kolicina po vasoj zelji

luka: 1 glavica

mrkva: 1

bijelog luka: 3-4 cehna

ulja: malo

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika

vrhnja za kuhanje: malo

Zaprska: :

ulja: malo

brasna: 1 kasika

mljevene paprike- Vispak: malo

Priprema:

Na malo ulja proprzite oba luka i mrkvu.

Dodajte mahune i zacine pa promijesajte.

Zalite vodom pa kuhajte oko 1 ipo sat ili dok mahune ne omeksaju.

otove mahune zaprzite sa malo zaprske.

Zaprsku pripremite tako sto zagrijete ulje,dodate brasno i prmijesate.

Kad je brasno pocelo mijenjat boju dodajte mljevenu papriku,promijesajte i istresite u gotove mahune.

Promijesajte pustite da mahune bace kljuc ( prokuhaju ) pa pogasite pec.

Ako hocete pospite ih sa malo sitno sijeckanog persuna.
 
 
 
 
 

Sastojci:

zute mlade mahune: kolicina po vasoj zelji

luka: 1 glavica

mrkva: 1

bijelog luka: 3-4 cehna

ulja: malo

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika

vrhnja za kuhanje: malo

Zaprska: :

ulja: malo

brasna: 1 kasika

mljevene paprike- Vispak: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.