NihadinaKuhinja
Mahune bez mesa
NihadinaKuhinja
Mahune bez mesa
Sastojci:
zute mlade mahune: kolicina po vasoj zelji
luka: 1 glavica
mrkva: 1
bijelog luka: 3-4 cehna
ulja: malo
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika
vrhnja za kuhanje: malo
Zaprska: :
ulja: malo
brasna: 1 kasika
mljevene paprike- Vispak: malo
Priprema:
Na malo ulja proprzite oba luka i mrkvu.
Dodajte mahune i zacine pa promijesajte.
Zalite vodom pa kuhajte oko 1 ipo sat ili dok mahune ne omeksaju.
otove mahune zaprzite sa malo zaprske.
Zaprsku pripremite tako sto zagrijete ulje,dodate brasno i prmijesate.
Kad je brasno pocelo mijenjat boju dodajte mljevenu papriku,promijesajte i istresite u gotove mahune.
Promijesajte pustite da mahune bace kljuc ( prokuhaju ) pa pogasite pec.
Ako hocete pospite ih sa malo sitno sijeckanog persuna.
Dodajte mahune i zacine pa promijesajte.
Zalite vodom pa kuhajte oko 1 ipo sat ili dok mahune ne omeksaju.
otove mahune zaprzite sa malo zaprske.
Zaprsku pripremite tako sto zagrijete ulje,dodate brasno i prmijesate.
Kad je brasno pocelo mijenjat boju dodajte mljevenu papriku,promijesajte i istresite u gotove mahune.
Promijesajte pustite da mahune bace kljuc ( prokuhaju ) pa pogasite pec.
Ako hocete pospite ih sa malo sitno sijeckanog persuna.
Sastojci:
zute mlade mahune: kolicina po vasoj zelji
luka: 1 glavica
mrkva: 1
bijelog luka: 3-4 cehna
ulja: malo
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika
vrhnja za kuhanje: malo
Zaprska: :
ulja: malo
brasna: 1 kasika
mljevene paprike- Vispak: malo