Grah
Grah
Sastojci:
Grah: 300 gr
Meso : 500 gr
Luk: 1 glavica
Bijeli luk : 2 čehna
Mrkva : 1 kom
Paprika: 1kom
Paradajz : 1kom
Paprika začin Vispak : 1 kašika
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 4 kašike
Tajna za grah i variva : 3 kašike
Voda : 1.5 L
Priprema:
Grah potopiti u vodu prije na par sati. Prokuhati i ocijediti, nasuti drugu vodu. Dodati meso isječeno na kockice, usitnjeno povrće i začine. Kuhati i postepeno dodavati vodu. Kad je grah već gotov, Tajna začin za grah i variva pomiješati sa vodom i dodati, nastaviti kuhati još 15 do 20 minuta.
Za gušći grah potrebno je napraviti zapršku: 4 kašike ulja zagrijati, dodati 2 kašike brašna i kašiku paprike.
Vrijeme pripreme zavisi i od graha, ja sam kuhala domaći i brže je bio gotov
Sastojci:
Grah: 300 gr
Meso : 500 gr
Luk: 1 glavica
Bijeli luk : 2 čehna
Mrkva : 1 kom
Paprika: 1kom
Paradajz : 1kom
Paprika začin Vispak : 1 kašika
Tajna dodatak jelima sa povrćem : 4 kašike
Tajna za grah i variva : 3 kašike
Voda : 1.5 L