NihadinaKuhinja

Pecena janjetina sa Tajnom :)

NihadinaKuhinja

Pecena janjetina sa Tajnom :)

Sastojci:

anjeca nogica ( mi kupimo sa odstranitim kostima ): 1

soli: 1 kasika

Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika

soli: malo

maslinovog ili sincokretovog ulja: malo

Priprema:

Pomijesajte zacine i ulje pa izmutite ili rukom promijesajte.

Meso zarezite na par mijesta i dobro naazite zacinima sa svih strana.

Poklopite ili prekrite foliom i pecite na 150 C oko 2-2 ipo sata.

Ako imate tepsiju sa mrezom koristite tako ce se ocijedit visak masnoce.

Nakon 2 ipo sata maknite poklopac i pojacajte temperaturu da meso dobije malo bojice.

-------------------------------------------

Pecene paprike

paprike
ulje
so i biber

Paprike operite,svaku prstom nacnite-probusite i redajte u nauljenu tepsiju.

Posprzite po vrhu sa malo ulja i pospite sa malo soli i bibera.

Pecite na 200 C dok paprike ne dobiju malo bojice ali nemojte ih pripec da se raspadnu.

Ako hocete zalite sa malo vrhnja za kuhanje ili namazite pavakom a mozete ih ostavit ovako bez icega i servirat uz neko meso.

Sastojci:

anjeca nogica ( mi kupimo sa odstranitim kostima ): 1

soli: 1 kasika

Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika

soli: malo

maslinovog ili sincokretovog ulja: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.