Pecena janjetina sa Tajnom :)
Pecena janjetina sa Tajnom :)
Sastojci:
anjeca nogica ( mi kupimo sa odstranitim kostima ): 1
soli: 1 kasika
Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika
soli: malo
maslinovog ili sincokretovog ulja: malo
Priprema:
Pomijesajte zacine i ulje pa izmutite ili rukom promijesajte.
Meso zarezite na par mijesta i dobro naazite zacinima sa svih strana.
Poklopite ili prekrite foliom i pecite na 150 C oko 2-2 ipo sata.
Ako imate tepsiju sa mrezom koristite tako ce se ocijedit visak masnoce.
Nakon 2 ipo sata maknite poklopac i pojacajte temperaturu da meso dobije malo bojice.
-------------------------------------------
Pecene paprike
paprike
ulje
so i biber
Paprike operite,svaku prstom nacnite-probusite i redajte u nauljenu tepsiju.
Posprzite po vrhu sa malo ulja i pospite sa malo soli i bibera.
Pecite na 200 C dok paprike ne dobiju malo bojice ali nemojte ih pripec da se raspadnu.
Ako hocete zalite sa malo vrhnja za kuhanje ili namazite pavakom a mozete ih ostavit ovako bez icega i servirat uz neko meso.
Sastojci:
anjeca nogica ( mi kupimo sa odstranitim kostima ): 1
soli: 1 kasika
Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika
soli: malo
maslinovog ili sincokretovog ulja: malo