Alma Bajrić Džihanović

POVRĆE SA MESOM

Paprike sa pilećim fileom

Alma Bajrić Džihanović

POVRĆE SA MESOM

Paprike sa pilećim fileom

Sastojci:

Pileći file: 500 gr

Paprike veće: 6 komada

Mrkva: 2 komada

Karfiol: 10 cvjetića

Brokuli: 10 cvjetića

Bijeli luk: 3 čehna

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za zapečenu piletinu: 1 kašika

Priprema:

Paprike očistiti i izbockati viljuškom i dodati karfiol, mrkvu i brokulu. Meso sjeći na komade srednje veličine i staviti u marinadu od maslinovog ulja, bijelog luka i Tajna začina za zapečenu piletinu. Ostaviti tako 30 minuta a nakon toga poredati meso između povrća. Dodati Tajna začin za dodatak jelima i malo ulja. Peći u zagrijanoj rerni na 200° 25 minuta. Kada je pečeno preliti vrhnjem. 

Sastojci:

Pileći file: 500 gr

Paprike veće: 6 komada

Mrkva: 2 komada

Karfiol: 10 cvjetića

Brokuli: 10 cvjetića

Bijeli luk: 3 čehna

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za zapečenu piletinu: 1 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.