Alma Bajrić Džihanović
BUREK
Bosanska tradicionalna pita sa mesom
Alma Bajrić Džihanović
BUREK
Bosanska tradicionalna pita sa mesom
Sastojci:
Mljeveno meso: 700gr
Crveni luk: 1 velika glavica
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za burek: 1 vrećica
Priprema:
Pripremiti jufku za pitu i ostaviti da nadolazi 15 minuta. Mljeveno meso, sitno sječeni luk i Tajna začin za dodatak jelima pomiješati. Sadržaj vrećice začina Tajna za burek preliti sa 300ml vruće vode, sjediniti kašikom i preliti preko mesa. Jufku razvući, redati meso i motati u zvrkove. Peći na 200° 30 minuta. Pečenu pitu zaliti ključa lom vodom sa dodatkom jedne kašike Tajna začina.
Prijatno
Sastojci:
Mljeveno meso: 700gr
Crveni luk: 1 velika glavica
Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika
Tajna začin za burek: 1 vrećica