Alma Bajrić Džihanović

BUREK

Bosanska tradicionalna pita sa mesom

Alma Bajrić Džihanović

BUREK

Bosanska tradicionalna pita sa mesom

Sastojci:

Mljeveno meso: 700gr

Crveni luk: 1 velika glavica

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za burek: 1 vrećica

Priprema:

Pripremiti jufku za pitu i ostaviti da nadolazi 15 minuta. Mljeveno meso, sitno sječeni luk i Tajna začin za dodatak jelima pomiješati. Sadržaj vrećice začina Tajna za burek preliti sa 300ml vruće vode, sjediniti kašikom i preliti preko mesa. Jufku razvući, redati meso i motati u zvrkove. Peći na 200° 30 minuta. Pečenu pitu zaliti ključa lom vodom sa dodatkom jedne kašike Tajna začina.

 

Prijatno

Sastojci:

Mljeveno meso: 700gr

Crveni luk: 1 velika glavica

Tajna začin za dodatak jelima: 1 kašika

Tajna začin za burek: 1 vrećica

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.