KROFNE IZ RERNE
Krofne punjene kremom
KROFNE IZ RERNE
Krofne punjene kremom
Sastojci:
Mlijeko: 200 ml
Laganini prašak za pecivo: 1 kesica
Laganini vanilin šećer: 1 kesica
Suhi kvasac: 1 kesica
Jaja: 2 kom
Šećer: 3 kašike
Maslac: 50 gr
Brašno: 700 gr
Sol: 1 prstohvat
Priprema:
U vruće mlijeko otopiti vanilin šećer, prašak za pecivo, kvasac, šećer, sol i otopljeni maslac. Ostaviti 15 minuta da nadođe. Nadošlu smjesu sipati u brašno i jaja i miješati dok ne postane fino mekano tijesto. Tijesto prekriti prozirnom folijom i ostaviti 30 minuta da nadolazi. Kada je nadošlo razvaljati ga na 2 do 3 cm debljine i kružiti čašom čiju okolicu svaku put treba staviti u brašno. Dobijene krofnice redati na pek papir i ostaviti još 10 minuta da nadođu. Peći ih na 200° 20 minuta. Dekorisati šećerom u prahu ili napuniti kremom.
Prijatno
Sastojci:
Mlijeko: 200 ml
Laganini prašak za pecivo: 1 kesica
Laganini vanilin šećer: 1 kesica
Suhi kvasac: 1 kesica
Jaja: 2 kom
Šećer: 3 kašike
Maslac: 50 gr
Brašno: 700 gr
Sol: 1 prstohvat