Alma Bajrić Džihanović

KROFNE IZ RERNE

Krofne punjene kremom

Alma Bajrić Džihanović

KROFNE IZ RERNE

Krofne punjene kremom

Sastojci:

Mlijeko: 200 ml

Laganini prašak za pecivo: 1 kesica

Laganini vanilin šećer: 1 kesica

Suhi kvasac: 1 kesica

Jaja: 2 kom

Šećer: 3 kašike

Maslac: 50 gr

Brašno: 700 gr

Sol: 1 prstohvat

Priprema:

U vruće mlijeko otopiti vanilin šećer, prašak za pecivo, kvasac, šećer, sol i otopljeni maslac. Ostaviti 15 minuta da nadođe. Nadošlu smjesu sipati u brašno i jaja i miješati dok ne postane fino mekano tijesto. Tijesto prekriti prozirnom folijom i ostaviti 30 minuta da nadolazi. Kada je nadošlo razvaljati ga na 2 do 3 cm debljine i kružiti čašom čiju okolicu svaku put treba staviti u brašno. Dobijene krofnice redati na pek papir i ostaviti još 10 minuta da nadođu. Peći ih na 200° 20 minuta. Dekorisati šećerom u prahu ili napuniti kremom.

Prijatno

Sastojci:

Mlijeko: 200 ml

Laganini prašak za pecivo: 1 kesica

Laganini vanilin šećer: 1 kesica

Suhi kvasac: 1 kesica

Jaja: 2 kom

Šećer: 3 kašike

Maslac: 50 gr

Brašno: 700 gr

Sol: 1 prstohvat

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.