Mediha

Juneći ražnjići sa povrćem.

Ukusno i sočno

Mediha

Juneći ražnjići sa povrćem.

Ukusno i sočno

Sastojci:

Junetina: 0,5 kg

Mješavina začina Tajna : 3 kašiks

Biber: Po želji

Crvena paprika : Po želji

Ulje : 3 kašike

Majoneza : 1 kašika

Krompir: 2

Luk: 1 manja glavica

Mrkva : 2

Paprike (žuta, crvena, zelena) : 5

Priprema:

Junetinu isjeći na krupnije kocke. Dodati začine, ulje i kašiku majoneze. Dobro izmiješati rukama, pokriti folijom i ostaviti da stoji u frižideru 2 sata. Kad je već odstojalo pripremiti povrće.

Povrće isjeći na krupnije komade. Začiniti i nauljiti, pa dobro promiješati.

Štapiće za ražnjiće oprati i na njih naizmjenično nizati meso i povrće. Kad nanižete, u tepsiju postaviti pek papir i poredati ih. Ako je u posudama u kojim je bilo meso i povrće ostalo safta, preliti preko.

Prekriti aluminijumskom folijom i peći na 250 stepeni pola sata, a onda skinuti foliju i peći još pola sata na 200 stepeni.

To je to. Prijatno vam

Sastojci:

Junetina: 0,5 kg

Mješavina začina Tajna : 3 kašiks

Biber: Po želji

Crvena paprika : Po želji

Ulje : 3 kašike

Majoneza : 1 kašika

Krompir: 2

Luk: 1 manja glavica

Mrkva : 2

Paprike (žuta, crvena, zelena) : 5

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.