Alma Bajrić Džihanović

LAGANINI LOPTICE

Kokos loptice

Alma Bajrić Džihanović

LAGANINI LOPTICE

Kokos loptice

Sastojci:

Vrhnje za šlag: 400 ml

Kokosovo brašno: 400 gr

Vispak Club čokolada za kuhanje : 200 gr

Bijela čokolada: 200 gr

Maslac: 50 gr

Laganini vanilin šećer: 2 vrećice

Priprema:

Vrhnje za šlag zagrijati do tačke vrenja i podijeliti na 2 dijela. U jedan dio dodati 25 gr maslaca, vrećicu vanilin šećera i izlomljenu tamnu čokoladu a u drugi također 25 gr maslaca, vrećicu vanilin šećera i bijelu čokoladu. Miješati dok se ne istopi, malo ohladiti i ostaviti u frižider sat vremena. Tako čvrste smjese umutiti mikserom i dodati po 200 gr kokosa u svaku i ujednačiti kašikom (ostaviti malo kokosa za uvaljati loptice).

Sastojci:

Vrhnje za šlag: 400 ml

Kokosovo brašno: 400 gr

Vispak Club čokolada za kuhanje : 200 gr

Bijela čokolada: 200 gr

Maslac: 50 gr

Laganini vanilin šećer: 2 vrećice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.