Alma Bajrić Džihanović

KETO PUNJENE PAPRIKE

Punjene paprike bez riže sa dodatkom Tajna začina

Alma Bajrić Džihanović

KETO PUNJENE PAPRIKE

Punjene paprike bez riže sa dodatkom Tajna začina

Sastojci:

Tajna začin za punjene paprike: 1 vrećica

Mljeveno meso : 700gr

Mrkva: 2 srednje veličine

Luk: 1 glavica

Patlidžan: 1 komad

Tikvica: 0,5 komada

Paprike veće: 6 nomada

Karfiol: 5 cvjetića

Priprema:

Očistiti paprike i nasoliti unutrašnjost. U tavi dinstati mljeveno meso, luk, mrkvu, tikvicu, karfiol i patlidžane. Kada je na pola pečeno u posudu umiješati Tajna začin za punjene paprike sa 500ml vruće vode i preliti preko mesa i povrća. Kuhati još 5 minuta i nakon toga pristupiti punjenju paprika. Takve paprike zapeći još 20 minuta u rerni. 

Sastojci:

Tajna začin za punjene paprike: 1 vrećica

Mljeveno meso : 700gr

Mrkva: 2 srednje veličine

Luk: 1 glavica

Patlidžan: 1 komad

Tikvica: 0,5 komada

Paprike veće: 6 nomada

Karfiol: 5 cvjetića

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.