Alma Bajrić Džihanović
KETO PUNJENE PAPRIKE
Punjene paprike bez riže sa dodatkom Tajna začina
Alma Bajrić Džihanović
KETO PUNJENE PAPRIKE
Punjene paprike bez riže sa dodatkom Tajna začina
Sastojci:
Tajna začin za punjene paprike: 1 vrećica
Mljeveno meso : 700gr
Mrkva: 2 srednje veličine
Luk: 1 glavica
Patlidžan: 1 komad
Tikvica: 0,5 komada
Paprike veće: 6 nomada
Karfiol: 5 cvjetića
Priprema:
Očistiti paprike i nasoliti unutrašnjost. U tavi dinstati mljeveno meso, luk, mrkvu, tikvicu, karfiol i patlidžane. Kada je na pola pečeno u posudu umiješati Tajna začin za punjene paprike sa 500ml vruće vode i preliti preko mesa i povrća. Kuhati još 5 minuta i nakon toga pristupiti punjenju paprika. Takve paprike zapeći još 20 minuta u rerni.
Sastojci:
Tajna začin za punjene paprike: 1 vrećica
Mljeveno meso : 700gr
Mrkva: 2 srednje veličine
Luk: 1 glavica
Patlidžan: 1 komad
Tikvica: 0,5 komada
Paprike veće: 6 nomada
Karfiol: 5 cvjetića