NihadinaKuhinja
Crna pogača
NihadinaKuhinja
Crna pogača
Sastojci:
crnog brasna: 1 kg.
prasakza pecivo Vispak-Laganini: 1
soli: malo
ulja: 2 kasike
cvrsceg jogurta: 2 kasike
kisele vode: po potrebi
Priprema:
rasno prosijat,dodat mu so,ulje,jogurt i prasak za pecivo.
Dodajte kisele vode toliko da se sve fino sijedini.
Ne treba bit premekano tijesto ali ni previse cvrsto da pogaca nebi bila tvrda.
Fino oblikujte pa rastanjite na pouljenoj tepsiji.
Zarezite nozom i pecite na 200 C dok pogaca ne bude gotova.
Poprscite je hladnom vodom i prekrite da malo opusti i prohladi se prije serviranja.
Sastojci:
crnog brasna: 1 kg.
prasakza pecivo Vispak-Laganini: 1
soli: malo
ulja: 2 kasike
cvrsceg jogurta: 2 kasike
kisele vode: po potrebi