Amiraa

Pita sa jabukama

Amiraa

Pita sa jabukama

Sastojci:

Gotove jufke: 500 gr

Jabuke: 1 kg

Maslac : 150 gr

Vanilin šećer Vispak : 2 kom

Šećer: 3 kašike

Cimet: 1 kašikica

Griz: 2 kašike

Agda: :

Šećer: 600 gr

Voda: 500 ml

Priprema:

Oguliti i naribati jabuke, dodati vanilin šećer, obični šećer, cimet i griz.
Gotove jufke mazati istopljenim maslacem.
Jednu jufku premazati pa staviti drugu preko i nju premazati maslacem i staviti fil od jabuka.
Zarolati i staviti u tepsiju.
Tako sve raditi dok ne potrošimo sastojke.
Ja sam jufke izbrojala i podijelelila po 2
Prije pečenja premazati sa ostatkom maslaca i izrezati. 
Peći na 200 stepeni 10 minuta, pa smanjiti na 150, dok ne dobije lijepu boju. (zavisi sve i od pećnice) .
Vrelu pitu zaliti vrelom agdom.

Sastojci:

Gotove jufke: 500 gr

Jabuke: 1 kg

Maslac : 150 gr

Vanilin šećer Vispak : 2 kom

Šećer: 3 kašike

Cimet: 1 kašikica

Griz: 2 kašike

Agda: :

Šećer: 600 gr

Voda: 500 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.