Mina95

Pileći medaljoni

Piletina je inače meso koje se najčešće koristi,ali ne moramo ju koristiti uvijek na isti način. Pileći medaljoni su idealni kada želite unijeti malo promjene u vaš jelovnik.

Mina95

Pileći medaljoni

Piletina je inače meso koje se najčešće koristi,ali ne moramo ju koristiti uvijek na isti način. Pileći medaljoni su idealni kada želite unijeti malo promjene u vaš jelovnik.

Sastojci:

Mlijeka: 50 ml

Pileća prsa: 300 grama

"Tajna" dodatak jelima s povrćem : Jedna čajna kašika

"Tajna" začin za piletinu: Jedna mala kašika

Biber: Malo

Češnjak u prahu: Malo

"Laganini" prašak za pecivo : Jedna mala kašikica

Jaje: Jedno

Brašna : Dvije kašike

Prezla (krušne mrvice) : Jedna šolja

Ulje za prženje: 100 ml.

Priprema:

Isjeći 300 grama pilećih prsa na sitne kockice, pa potopiti u mlijeko da omekšaju.

Neka stoji 10tak minuta pa iscijediti mlijeko. Dodati jednu čajnu kašiku "Tajna" dodatak jelima sa povrćem, jednu malu kašiku "Tajna" začina za piletinu, malo bibera, malo češnjaka u prahu, malu kašikicu "Laganini" praška za pecivo, jedno jaje, i 3 kašike brašna. Sve dobro izmiješati, pa oblikovati kao kuglice i uvaljati ih u prezlu. Pržiti na zagrijanom ulju dok ne porumeni sa obje strane.

 

Poslužiti uz prilog po vašem izboru, ja sam ovaj put uz pomfrit. 

Sastojci:

Mlijeka: 50 ml

Pileća prsa: 300 grama

"Tajna" dodatak jelima s povrćem : Jedna čajna kašika

"Tajna" začin za piletinu: Jedna mala kašika

Biber: Malo

Češnjak u prahu: Malo

"Laganini" prašak za pecivo : Jedna mala kašikica

Jaje: Jedno

Brašna : Dvije kašike

Prezla (krušne mrvice) : Jedna šolja

Ulje za prženje: 100 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.