NihadinaKuhinja

pšenični hljeb

NihadinaKuhinja

pšenični hljeb

Sastojci:

brasna: 1 kg.

suhog kvasca: 1 ipo kasika

prasak za pecivo Vispak-Laganini: 1

ulja: 2-3 kasike

soli: po zeji

mlake vode: po potrebi

putera za premazivanje hljeba: malo

Priprema:

U vecu posudu prosijat brasno,dodat so,kvasac i prasak za pecivo pa lagano promijesat rukom.

Dodajte ulje i mlaku vodu pa zamijesite mekse tijesto.

Poprscite uljom,primjesite da se odvoji od posude pa prekrite krpom .

Pustite da se tijesto udupla pa ponovo primjesite.

Kad je tijesto izraslo po drugi put istresite ga na pobrasnjenu povrsinu,primjesite i oblikujte u loptu.

Tijesto stavite u nauljenu tepsiju,zarezite nozom i pustite da izraste.

Pecite na 200 C dok hljeb ne bude gotov ( nisam mijerila vrijeme )

Gotov hljeb namazite puterom,zamotajte u papir pa u krpu da omeksa i prohladi se prije serviranja.

Sastojci:

brasna: 1 kg.

suhog kvasca: 1 ipo kasika

prasak za pecivo Vispak-Laganini: 1

ulja: 2-3 kasike

soli: po zeji

mlake vode: po potrebi

putera za premazivanje hljeba: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.