tajnakuhinje

Punjene paprike

Punjene paprike pravo su ljetno jelo, moglo bi se reći ekvivalent sarmi u zimsko doba.

tajnakuhinje

Punjene paprike

Punjene paprike pravo su ljetno jelo, moglo bi se reći ekvivalent sarmi u zimsko doba.

Sastojci:

Paprike: 600g

Mljeveno meso: 300g

Tajna začin Vispak: 1 kašika

Riža : 150g

Luk crveni: 100g

Luk bijeli: 3 češnja

Mrkva : 1kom

Celer korijen: 80g

Biber Vispak: 1 kašikica

So : 3 kašikice

Paradajz pelat: 3dl

Tajna mješavina za paprike Vispak: 1kom

Peršun : manja vezica

Ulje : 1 šolja

Maslac : 20g

Priprema:

Na ulju i maslacu u tavi propržiti crveni luk i dio mljevenog mesa, posoliti, pobiberiti i dodati Tajna začin.

Celer i mrkvu isjeći na sitne kockice, pa rižu skuhati sa celerom i mrkvom, da riža ostane aldente.

U dublju posudu staviti prodinstano meso, dodati svježe mljeveno meso, dodati rižu, Tajna mješavinu za punjene paprike, ulje, malo vode i sve izmiješati.

Sa pripremljenom masom puniti izdubljene paprike i redati u tepsiju.

Pomiješati paradajz pelat, Tajna mješavinu i vodu pa zaliti paprike. Peći u rerni na 180 stepeni, oko 60 minuta.

Pečene paprike servirati na tanjir i po želji dekorisati sa začinskim biljem ili pavlakom.

Sastojci:

Paprike: 600g

Mljeveno meso: 300g

Tajna začin Vispak: 1 kašika

Riža : 150g

Luk crveni: 100g

Luk bijeli: 3 češnja

Mrkva : 1kom

Celer korijen: 80g

Biber Vispak: 1 kašikica

So : 3 kašikice

Paradajz pelat: 3dl

Tajna mješavina za paprike Vispak: 1kom

Peršun : manja vezica

Ulje : 1 šolja

Maslac : 20g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:15:45
Super
Kfehima 2019-09-04 11:05:11
Jelo koje svi volimo.