Alma Bajrić Džihanović

LAZANJE

Lazanje sa Tajna začinom

Alma Bajrić Džihanović

LAZANJE

Lazanje sa Tajna začinom

Sastojci:

Lazanje: 1 pakovanje

Meso mljeveno: 500 gr

Mrkva: 1

Crveni luk: 1 glavica

Paradajz sos: 500 ml

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za špageti bolonjez: 1 pakovanje

Vrhnje za kuhanje : 200 ml

Sir edamer ribani: 200 gr

Priprema:

Prodinstati mljeveno meso sa ribanom mrkvom i sitno nasječenim crvenim lukom. Dodati 50ml paradajz sosa. Tajna začin za špageti bolonjeze umiješati sa 500ml vruće vode, preliti preko mesa i kuhati 5 minuta.

U tepsiju preliti paradajz SOS, redati lazanje, preliti vrhnjem i dinstano smjesom od mesa i posuti ribanim edamerom. Postupak po javljati sve do posljednje kore od lazanja koju samo prelijem vrhnjem. Peći u zagrijanoj rerni na 200° 20 minuta. 

Sastojci:

Lazanje: 1 pakovanje

Meso mljeveno: 500 gr

Mrkva: 1

Crveni luk: 1 glavica

Paradajz sos: 500 ml

Tajna začin za dodatak jelima: 2 kašike

Tajna začin za špageti bolonjez: 1 pakovanje

Vrhnje za kuhanje : 200 ml

Sir edamer ribani: 200 gr

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.