Sjeckani burek
Sjeckani burek
Sastojci:
Sjeckana junetina: 500gr
Luk: 1 glavica
Tajna začin za burek: 1 pakovanje
Ulje: 50ml
Brašno za jufku : 600gr
Voda: 350ml
Priprema:
Pošto od mene ukućani vole burek, ja onda nekada sjeckani, nekada šareni a nekada klasični burek pravim. Ovaj put na meniju je sjeckani burek. Prvo sam mladu junetina isjekla na sitne kocke i uz to jednu glavicu crvenog luka. Dok sam to sjekla, u jednu posudu sam pripremila Tajna začin za burek po upustva. Sve sam to sjedinila. Jufku sam naravno neka 2 sata prije toga potkuhala,zatim razvila i malo pouljila. Nakon par minuta razvila jufku, punila već pripremljenom smjesom i stavila da se peče. Kada je bilo gotovo, zalila vrelom vodom u koji sam dodala kasiku ulja i malo soli. Ostavila još par minuta u rerni i poslužila uz jogurt i salatu. Prijatno.
Sastojci:
Sjeckana junetina: 500gr
Luk: 1 glavica
Tajna začin za burek: 1 pakovanje
Ulje: 50ml
Brašno za jufku : 600gr
Voda: 350ml