Bosanski sataraš
Bosanski sataraš uz Tajna začine
Bosanski sataraš
Bosanski sataraš uz Tajna začine
Sastojci:
Luk: 1 glavica
Patlidžan : 2 komada
Paprike: 5 komada
Paradajz : 3 komada
Tajna začin dodatak jelima : 2 kasike
Ulje : 50ml
Voda: 200ml
Priprema:
U ove ljetne dane nekako volim kada bašta prispije, pa se može ubrati svježeg domaćeg povrća i voća. Ovaj put se pravio sataraš. Uz domaći luk, paprike, patlidžan i paradajz nema greške i sataraš bude prva klasa. Još kada tome dodamo Tajna začin onda je to nešto preukusno. Prvo sam na ulju izdinstala glavicu crvenog luka isjecenu na kockice. Zatim sam na to dodala patlidžan i paprike koje sam takođe isjekla sitno I dosula vode i pustila da se dinsta. Kada je bilo upola gotovo, dodala sam oguljen na kocke isjecen paradajz i Tajna začin dodatak jelima sa povrćem. Sve izmjesala i ostavila da voda ispari. Prijatno.
Sastojci:
Luk: 1 glavica
Patlidžan : 2 komada
Paprike: 5 komada
Paradajz : 3 komada
Tajna začin dodatak jelima : 2 kasike
Ulje : 50ml
Voda: 200ml