Amiraa

Bavarsko pecivo

Amiraa

Bavarsko pecivo

Sastojci:

Brašno : 800 gr

Mlijeko : 200 ml

Voda : 200 ml

Maslac: 50 grama

So: 1 kašika

Germa/kvasac: 1 kašika

Šećer: 1 kašikica

Soda bikarbona: 6 kašika

Priprema:

U toplo mlijeko staviti kvasac i šećer da nadođe.

U brašno dodati so i maslac,zatim postepeno dodati vodu i mlijeko sa kvascem.. Mijesiti tijesto sve dok se ne sjedini. 

Tijesto treba da nadolazi pola sata, nakon što nadođe podijeliti ga na željeni broj loptica i ostaviti još 10 minuta da nadolazi.  Oblikovati po želji:kifle, perece.. 

U šerpu dodati 2 litra vode, 1 kašiku soli i 6 kašika sode bikarbone. U ključalu vodu ubaciti svaku kiflu i držati 1 minutu.

Redati kifle na pleh obložen pek papirom. Posuti susamom.

Peći u zagrijanoj rerni na 250 stepeni. 

Sastojci:

Brašno : 800 gr

Mlijeko : 200 ml

Voda : 200 ml

Maslac: 50 grama

So: 1 kašika

Germa/kvasac: 1 kašika

Šećer: 1 kašikica

Soda bikarbona: 6 kašika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.